onsdag 30 april 2008

MAN KAN VAD MAN KAN

En man kommer in med två kassar i händerna. I dessa två kassar ligger det skor. Nya skor. Handgjorda skor.

Mannen kommer direkt från en studiecirkel som de anordnat på Studiefrämjandet. Han ville att jag ska titta på skorna för att avgöra huruvida de skulle kunna vara något vi skull kunna tänka oss att sälja.

Detta var hans första förslag till skor. Hantverket var utomordentligt, för att inte säga, perfekt. Sulorna var gjorda av en "gummiläder-legering", som han blandat till själv och genom att gjuta in luftpåsar så fick han till en passform som garanterat inte ger skoskav.

Det finns människor som är födda med fötter på hjärnan som har händer besjälade med vacker, fotriktig perfektion. Denne man var en av dessa säregna typer. Han andades skor och kunde intuitivt arbeta med material som gav den bästa komforten och balansen mellan stöd och skydd.

Jag beslöt från dag ett att ge honom mitt fulla stöd. Nu är mannen mångmiljonär och senare års mest framgångsrike skodesigner.

Hade det inte varit för studiecirkeln, vuxenutbildning och Studiefrämjandet så hade vi aldrig fått ta del av denne naturbegåvning. Tack goda land för Studiefrämjandet.

ENAD FRONT MOT ANALFABETISM

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se
 Bloggrymden - Blogglistan med de bästa bloggarna!

4 kommentarer:

Majsanochmalla sa...

Det är det jag alltid sagt... Alla ska inte bli akademiker... Hantverk! Ja tack!!

Pok

Mallahejjarpåyrkesstolthetbralla

Anonym sa...

å för oss som är kassa på båda återstår...?!

SKONILSSON GRUPPE sa...

Ullrika: Att hitta någon som är jävligt bra på något... som uppskattar att du är jävligt bra på något annat så ni kan blda lag och göra något som blir jävligt bra tillsammans. Osv.

Anonym sa...

Studiecirklar byggde världen och folkhemmet!