fredag 18 april 2008

ÄVEN SMÅ FÖTTER BEGÄR

Två gånger har det hänt att det förbjudna rådet poppats av någon av oss i butiken. Båda gångerna var det till samma kvinna.

Första gången gick hon hem utan skor.

Andra gången det hände sade han som förde det förbjudna rådet vidare, upp sig. Vi lät honom gå. Han klarade helt enkelt inte trycket.

Kvinnan som gavs rådet började gråta och hon kunde inte sluta. Vi blev tvungna att ringa hennes sambo som kom och hämtade upp henne. Det uppstod en smått surrealistisk situation då kollegan som hade låtit munnen gå också började gråta. Han kunde inte heller sluta. Vi ville inte att han skull säga upp sig, men vi var tvungna att acceptera att han inte orkade. Att sälja skor är ingen dans på rosor.

Så vilket är rådet man ALDRIG ska ge som skoförsäljare - men bejaka försiktigt om kunden frågar om möjligheten?
Svaret är lika banalt som det är självklart: "Du kan alltid lägga i en sula!"

Det finns en speciell svängning, en frekvens, i denna fras som får vissa sköra strängar hos människor - som bara letar efter den perfekta skon - att vibrera outhärdligt. Man kan inte annat än respektera denna strävan efter det perfekta och kan bara beklaga alla de som lever med mellan-storlekar eller för små storlekar på fötterna. Ge inte tappt, fortsätt att söka!

Vi minns kvinnan med de nätta fötterna med vemod och skickar en hälsning till vår framlidne kollega.

ENAD FRONT MOT DÅLIGA RÅD

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se
 Bloggrymden - Blogglistan med de bästa bloggarna!

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag fattar faktiskt inte. vad är det för tragiskt med sulor?

ps. vad hände med rocken?

SKONILSSON GRUPPE sa...

Det är alltid rock här, speciellt som när vi lyckades skaka av oss och byta ut innehållet i den där hiskeliga speldosan vi fick inställd hos oss.

Innan folk spenderar några tusen kronor på skor vill de att skorna sitter som gjutna, de vill inte höra att deras fötter inte duger. Jag knan förstå de som har för små strl och vad vi kallar "mellan-strl". Speciellt för människor som önskar sig det perfekta så känns detta begränsande.

Vilken strl har du själv? :)

Anonym sa...

skulle väl säga att jag har storlek, 36-38 beroende på modell. inte skulle jag bli lessen om nån rekommenderar sula, snarare bli glad om det gör att skon sitter perf!?