onsdag 2 april 2008

ANNE VON POLAT, KAFFE & MARIANNE AVHANDLAS

På dagens möte avhandlades:

1: Den dyra kaffemaskinen. Har allt gått rätt till i "anskaffandet" av maskinen?
Svaret blev ja. Baristan var vänlig att ge oss maskinen som någon sorts muta. Vi frågar oss fortfarande exakt vad vi förväntas göra i gengäld men vi antar att den som lever får se.

2: Varför luktar det alltid kaffe i butiken?
Eftersom vi nu för tiden alltid har vårt förråd fyllt av kvalitetskaffe så går kvarnen varm (inte för varm). Jag berättade att vi har fått övervägande positiva reaktioner på vårt nya "lukt-ID" och ser att det har blivit en aktiv del i vår branding. Läder och kaffe fungerar mycket bra ihop.

3: Snöskorna?
Jo, det gick bra under någon vecka och förväntas kunna säljas med god förtjänst vid tillfälle. Dock beslutades att donera 3 par som ett skämt till grabbarna i Ljungskile. Tony lovade att märka om dem till gyttjeskor. Vi skrattade gott och lät kaffebrödet ta ett andra varv runt bordet.

4: Anne von Polat, Hertiginnan & spons.
Marknad meddelade kort att de kontakter de haft med folk de kände i utvalda bolag som Anne "name-droppat" i sin blogg inte hade något gott att säga om henne och det samarbete de haft.
Dels hade deras produkter inte alls tjänat på att associeras med Anne och dels så var alla rörande eniga om att hennes blogg inte alls var något de ville förknippas med.

Tvärtom så var alla rörande överens om att förknippas med denna kvinna var direkt skadligt för ett brand som ville vara, "modernt, hippt och smart". Någon gick t.o.m så långt som till att säga att de "djupt ångrade" att de någonsin kontaktat henne och att en ansvarig förlorat jobbet då det uppdagats vilken sorts människa som de inlett samarbetet med.

Vidare så konstaterades att 77% av de bolag som kontaktades ALDRIG NÅGONSIN hade haft något samarbete med henne även om Anne påstått att så var fallet. Att 40% av de inte visste vem bloggande Anne von Polat var som åsyftades. 0% av alla tillfrågade tyckte att hon tillfört något positivt. 73% av de som hade haft något som helst samröre med henne upplevde samarbetet som negativt och 27% svarade varken eller.

Hon på marknad dementerar att hon varit i kontakt med företaget Anne arbetar på även om det "varit en möjlighet" men att "den sammanlagda bilden av denna personlighet utom tvivel vore ett stort misstag att beblanda sig med" och att hon "med största sannolikhet ljög" om detta telefonsamtal.

Slutligen så kontaktades Ananda då Anne innehar en förtroendepost som kassör inom Ananda. Ananda gjordes uppmärksamma på Annes bloggande och bloggens innehåll och frågor ställdes om Annes lämplighet att ha som taleskvinna och representant. Personen som marknad var i kontakt med var inte imponerade. Personen uttryckte stor besvikelse och menade att det som skrivs på Annes hemsida, "på intet sätt var förenligt med vad Ananda står för" och att de, "would take actions to avoid further embarrassment" .

"The most disturbing part is how blatantly she disregards the well being and happiness of her fellow human beings. The lack of respect really saddens me. The Internet shouldn't be used for this, thank you for the inquiry."
Jag fick frågan om min personliga åsikt men passade och hänvisade till att jag delvis bar skuld i några av hennes utsvävningar. Men om jag ska släppa lite på förlåten så slår det mig att Anne spelar sin roll på ett oerhört dåligt sätt. Hennes inkonsekvens avslöjar henne gång på gång. För inte är väl någon dum nog att omedvetet säga en sak och göra det motsatta som hon gör, OM och OM igen?

Hennes mantra är ju att aldrig hugga ned folk, inte förringa andra för att framstå som bättre själv. Det rimmar mycket dåligt med hennes illa dolda kritik av Kikki Danielsson (texten är oredigerad) från dagens post:
"Kicki Danielsson är typisk bonde som blir raggare när hon väl ska bry sig om sitt utseende. Typisk kärringfrilla och en sådan som åker Viking-Line för att få ragg. Jämför själjva!", Anne von Polat
Notera att hon sedan postar en bild på sig själv bredvid Kikki Danielsson.
Denna inkonsekvens kan bara leda till att jag anklagar henne för att spela sin roll på ett uselt sätt och därmed förlorade hon det ev. stöd hon kunnat få från mig när beslut skulle tas i frågan. Anne är dålig på att låtsas och om man saknar klass så kan det inte bli tal om "endorsement". Tyvärr.

Summan av kardemumman är att marknad ansåg att Anne framstod som "en icke önskvärd samarbetspartner" och att "hennes trovärdighet måste anses vara lika med noll" och att "gå vidare" med ev. spons och dylikt "endast kunde skada företaget".

"Ge denna kvinna något är som pärlor till svin!",
Marknads slutkläm.
5: Ny inredning.
Förslaget om barfota kunder och att alla skulle ta av sig skorna innan de inträdde i butiken diskuterades länge och livligt. Vi blev tvungna att bordlägga detta fenomenalt viktiga ämne till en annan dag. Visionen om ett nedsänkt epicentrum i butiken är fortfarande vid liv men frågor runt lämpligheten att som försäljare ha huvudet i knähöjd på sina kunder har dryftats.
Vi lär återkomma i frågan.

6: Nyanställning.
Vi har anställt Marianne. Hon hade vader att dö för så CHEFEN ville absolut ha henne i högklackat i butiken. Dessutom så kunde hon inte dölja att hon mer än något ville ha denna arma kvinna i säng. Vi ska skicka Marianne Tobbes nummer så han kan berätta mer om hur hon ska få mest ut av numret.

7: Polisanmälan angående chihuahans död.
Vi har inget att tillägga. Ingen i butiken gjorde något åt vardera hållet. Hunden dog men vi tvingade inte i hunden något. Vi kunde inte hjälpa att chihuaha-jäveln älskade semlor.

ENAD FRONT MOT DÅLIG PERFORMANCE

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se

7 kommentarer:

Proclaim sa...

Jag måste ändå fråga:
har marknad även varit i kontakt med Samhall?

Vad jag hört (en liten fågel viskade) så ska denne Anne blivit SPONSRAD med GRATIS arbete.

Här senast fick hon måla dominobrickor, helt gratis!

Anonym sa...

Därmed basta och hör sen.

Anonym sa...

Skulle man kunna säga. (eller helt enkeltt alla som är bättre än mig) :P

Majsanochmalla sa...

Ohhnoo... Hon kan inte räkna till sex... Så hon fick varken måla eller kn...ulla... Så det så!!

Hon har fått sparken.. Från samhall..

Pok

Mallajournalistbralla

Anonym sa...

Kort fakta om Hertiginnan:
En mytoman (myt + mani) är en person som ljuger mer eller mindre tvångsmässigt, det vill säga utan att det finns någon tydlig orsak till lögnen. Mytomani kan ibland härledas till narcissism, paranoia eller schizofreni, ibland till olika tvångssyndrom. En mytoman känner ingen skuld när han ljuger, det blir en "sport" att testa om omgivningen tror på ens lögner, även om de egentligen är betydelselösa. Många mytomaner skapar en myt om sig själva som de ständigt jobbar på, det kan handla om allt möjligt, varifrån de kommer, hur deras uppväxt har varit, hur mycket pengar de har, vad de jobbar med osv. Orsakerna kan vara flera, dels att verka mer intressant, dels att väcka omgivningens medlidande etc. Vissa mytomaner tror själva på sina lögner, andra gör det inte.
Vad som händer när man avslöjar en mytoman är olika beroende på personlighet och bakomliggande orsaker till beteendet. Man bör dock vara försiktig, avslöjandet kan ibland utlösa våldsutbrott, ibland självdestruktiva eller depessiva beteenden.

Buzan sa...

mohahhaaa. bara älskar att komm hit.. se min webbläsare dö.. av nån för mig oförklarlig anledning.. när jag väl får er sabla musik avstängd så inte alla på kontoret vet att jag besöker er, så har jag helt plötsligt hamnat på blogregistret.. tack för det.. det innebär ännu en vända till er sida.. i ett försök att få er sabla mucik att hålla käften innan alla vet att jag läser er blogg..

puss på er då och he en trevlig helg.. men jag säger bara det.. ska jag rösta på er från mitt nya jobb?!?!?! Ta BORT MUSIKHELVETET :)

Anonym sa...

vafalls? inga nyheter här? har du måhända gått i helg-ide?

för övrigt håller jag med ovanstående kommenterare. fast av andra orsaker. men, stäng av!!