fredag 26 september 2008

FY FAXEN

Av någon anledning så ville mannen framför mig inte backa. Han hade ett krav. "Jag måste inventera era gamla kontorsmaskiner - det här är order uppifrån".

Min CHEF skickar aldrig springpojkar då jag har en känsla av att hon vill styra sitt imperium "hands on". Hon kallar det "management by walking in good shoes". Jag skrattade de första 3 ggr. Nu hånglar jag hellre upp henne än hör henne dra sina gamla management-vitsar.

Mannen gav sig inte så jag visade in honom i skrubben där vi förvarar lite äldre kontorsmaskiner. Någon dator med 16 MB RAM, en TV som kasserades då fjärrisen dog och en fin gammal kassaapparat som fungerar alldeles utmärkt men som man, enligt lag, måste använda hörselskydd för att operera.

Bland bråtet hittade den nitiske inspektören en faxmaskin. Han mumlade något om bläck (laser - what da fuuuck?) och om batterier och urban mining. Han hade hur som helst en hangup på denna apparat.

Han tar upp den. Kopplar den till ett vägguttag och börjar pilla runt på olika knappar. Helt plötslig så börjar skrället att väsnas och ut pruttar ett fax. Det är 6 år gammalt - lite innan chefen började med "management by walking in good shoes" - nä, jag skrattar inte. På faxen står texten "TILL JOHN: TACK FÖR IGÅR. DU FÅR HEL SEM. ERS & 2 MÅN LÖNER. DU ÄR HÄRMED UPPSAGD. RÄKNA EN AV MÅN. LÖNERNA SOM UPPSÄGNINGSTID. TACK IGEN FÖR IGÅR MEN NEJ TACK. CHEFEN"

Ut kommer alltså en uppsägning, per fax till JOHN. Men på något sätt så försvann det in i faxens mörka skrymslen och av alla faxar som finns så hade just vår en cache som kunde klara av tidens tand.

JOHN jobbar fortfarande hos oss. Han visste inte att han blivit uppsagd och CHEFEN måste ha dragit sig för att dra det hela personligen och bara försökt gå vidare. Men säkert är att hon dragit lärdom av detta totala fiasko till ledare. Nuförtiden gillar hon personliga möten, konfrontationer och konflikter "up close". Att faxa något man kan säga över en trevlig lunch på tu man hand är inte hennes stil. Inte nu.

JOHN har pratat om förändringen i CHEFENS attityd från "the old days" och svaret till förändringen var alltså detta. Ett fax behöver inte komma fram för att få saker gjorda. Fråga TOBBE. Vi satt alla och tittade på faxen i väntan på ett likadant till honom. Det kom inget.

Telefonen ringde. Det var till JOHN. CHEFEN ville prata med honom. Inventering.

Man får aldrig glömma att folks byk alltid är lite trassligare än man någonsin kan tänka sig. Och lite till. Och lite till.

ENAD FRONT MOT SMÅ HÄSTAR

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se
 Bloggrymden - Blogglistan med de bästa bloggarna!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Är det bara jag, eller var det ett "tack för igår" som i TACK FÖR IGÅR.....*flinar*


/GF

SKONILSSON GRUPPE sa...

Heh... du, vad är addyn till din nya blogg.

Anonym sa...

*viskar* vad är en addy...? /GF

SKONILSSON GRUPPE sa...

Heh, en addy är en adress.

Anonym sa...

heh

ullrika sa...

aha! är en fax detsamma som en liten fuxhäst?