lördag 23 februari 2008

SKONILSSON OM SKONILSSON V

Två saker ska man tänka på när man låter handen glida över en fot som skall ned i en sko.

1: Handens fasthet.
2: Timing - hur länge fingrarna dröjer sig kvar på plösen.

Det är hundradelar som skiljer en fast, van hand med sexig auktoritet från en obehaglig oönskad smekning. Det är nyanser i muskeltonus som skiljer stödjande fingrar och handlov från kletiga, kalla, prästlika händer (de varma fasta prästhänderna sägs vara oerhört attraktiva).

Gyllene regler:

*TIMING - Rätt timing är vad som ofta skiljer dig från en ny stammis och en diagonalare. Diagonalare är kunder som går halvt om halvt snett bakåt medan de vänder på huvudet efter dörren. Diagonalarna kommer aldrig igen.

En diagonalare jag minns gled snett utåt bakåt mot dörren och precis vid dörren så lyckades hon kliva på sina nylonstrumpor som efter hasandet av fötter, dragit sig ut en bit längs mattan.
Alla som har erfarenhet av nylonstrumpor vet (jag själv inkluderad) att om man en gång har lyckats få upp hastighet, samtidigt som man fäller sig själv genom att på olika sätt tjorva in sig i strumporna, så finns det ingen chans att få till ett graciöst fall. Det spelar ingen roll hur många Boxing-pass du har tagit dig igenom eller hur många ggr du övat på dina judokullerbyttor. När dina nylonisar fäller dig drar du i backen som en ivrig tonåring.

Efter att ha ramlat bakåt, missat utgången, rasat in i skyltningen och rivit med sig en barnfamilj i fallet, så spricker kvinnans kjol och avslöjar avsaknad av trosor och ett sköte i full frihet. Där mitt i fallet så blir alla detaljer så tydliga. Där ser jag hennes shopping-påsar av papper, i slowmotion, roterandes, dinglandes i luften bredvid henne för att vända sig rakt upp och ned, falla. Hennes förvånade uppspärrade ögon som försöker begripa varför påsarna fick ett eget liv och varför en barnfamilj ser ut att stå på huvudet.

Hon hamnar på rygg med knäna högt uppe vid öronen och fötterna slappt klappandes hennes skinkor. Med nylonisarna halvt neddragna på låren så såg det ut som om hon tänkte gå på toa i butiken, fast upp och ned och med publik.

Alla utom barnfamiljens 5-årige son höll sig för skratt. Han skrattar nog fortfarande.

Henne har vi alrig sett igen. Kollegan som stod för den dåliga TIMINGEN är en av de som skakade BARISTANS hand igår. Hujeda mig. Men BARISTAN diagonalade inte. Han gled ut men sen vara han väldigt noga med att ingen skulle hjälpa honom med att prova skor. Ingen fick röra hans fötter.

ENAD FRONT MOT KLOCKAN 8

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se

Inga kommentarer: