onsdag 12 mars 2008

DYR BENSIN GÅR FÖRE BILLIG SKO

Man ska alltid glädjas åt andras framgång. Man ska alltid värna andras välgång.
Skonilsson har återigen den stora glädjen att ha en bekant som det gått ytterst bra för, detta till följd av mångårigt slit.

Man hör ofta att hunden är vår bästa vän, T-spriten norrmännens bästa dryck och blått amerikanska pensionärers favorit-färg på håret.

Vilka är då Skonilssons bästa vän? Givetvis är det skomakaren. Hur många gånger har inte kunder kommit in med nyligen införskaffade skor (inte köpta hos oss) för att be om råd gällande justeringar, omsulningar, klackbyten?
Vi hänvisar ju först och främst till det, i våra kretsar, välkända resonemanget:

”Skomodet är internationellt och de Italienska och spanska lädersulorna tål inte det svenska klimatet”

En god och kär vän är skomakare av yttersta klass, vi kallar honom Fahni (för han är en lustig kille) och han håller till i en klassisk skomakeri-butik på Södermalm.
Fahni har i alla år talat om för oss att underhållet av skorna är 90% av skon i sig.
Han har alltid framhållit att kvinnor är mycket bättre på att ta hand om sina skor, detta kan, enligt Fahni, bero på att män tidigare tyckt att det var ”gay” att ta sina skor till en skomakare.

Stockholm största skomakeri har idag över 800 lästar på sina hyllor, varav 45% är av herrmodell. Så Fahni har tilltro till att det är en förändring på gång.

Fahni har bara en regel. Han tar ALDRIG emot limmade skor, ENDAST randsydda.
Han tycker att ska han lägga kärlek runt din fot ska du komma med kärleken till honom.

ENAD FRONT EMOT ELITSERIENS VÅLD

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se

1 kommentar:

Anonym sa...

skor är seeexy=)

Jag tror Sverige går mot en lyxigare tillvaro och ett mer kvalitativt liv. Skräddarsydda kläder/skor, opera i stället för bio etc.You name it.

En liten del av oss alltså. Resten blir tandlösa hemlösa och utan sjukvårdsförsäkring.

Somliga går med trasiga skor. Säg vad beror det på. Gud Fader vår som i himmelen bor, kanske vill ha det så. [läs Reinfeldt]//GF