onsdag 12 mars 2008

SKONILSSON OM SJÖMAN

Det finns en sorts män som vi i butiken kallar sjömän. De är typen som slår upp dörrarna på vid gavel och kryssar sig fram till disken. Väl framme börjar de prata om väder och vind, nya skor till flickvännen, frun, sambon, pojkvännen, älskarinnan eller städhjälpen.

Just nu är Foppa-toffel-kopiorna poppis. Vi för inga sådana men vi får många förfrågningar om dessa usla kopior.

Vi tycker inte ens om Foppatoffeln men om man använder dem med våra modifikationer (Latex-Bunny®) så anser vi nu att de kan rekommenderas. Vi tycker t.o.m de har oförtjänt dåligt rykte. Heja, Foppa!

Åter till sjömännen som nu står och pratar om ditten och datten bara för att helt plötsligt fråga om vi har olika preparat som bekämpar dålig fothygien. Jo, vi har endel. Ag+-medel, nanovektografer, eau de fleur och endel andra som är mer eller mindre verksamma.

Men, det finns ofta ett "men" när det gäller skor, vi tillkallar alltid vår kollega - vi kan kalla honom JARVIS - även om han nu förtiden har förstått att så fort en "sjöman" tar sig innanför dörren så är det hans uppdrag.

Jarvis expertis är odörer, fula fötter och att ge galna svador. Det finns ingen som kan skälla ut män med dålig fothygien som Jarvis.
Han är så bra på det att det snabbt uppstod ett spel där den som skrattade "för" högt först när Jarvis drog igång fick betala lunchen veckan ut.

Att se vuxna män, i bra skor, stå och darra av fniss och skratt är underhållning. Speciellt som en man - han vi kallar Jarvis - står och skäller på en annan karl p.g.a hans dåliga fothygien helt utom all rimlighet.

Jarvis har hittills aldrig misslyckats med att få någon av oss att spricka. Han får gratis lunch för underhållningen vilket på något sätt kompenserar att han ständigt sitter och funderar på nya sätt att vinkla fothygienfrågan. Vi kan skratta åt det också även om Jarvis nog egentligen behöver hjälp.

Värst var det när han genom manipulation och retorik lyckades få ner en stackare på knä och daskade honom i baken med ett långt svart skohorn. Den dagen var vi tvungna att stänga tidigare. Man kan inte fortsätta en sådan dag som om ingenting hade hänt.

Jarvis är singel. Han är bra på skohornet, är manipulativ till tusen men oj, vilken god fothygien han har. Det är plus i kanten.

ENAD FRONT FÖR LÖPSKOR

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se

Inga kommentarer: