fredag 14 mars 2008

SKONILSSON OM SKONILSSON VI

I Skonilssons serie Gyllene regler så har vi tidigare gått igenom dessa:

*FLEXIBEL
*FLIRTIG
*KUNDLOJALITET
*MUNLÄDER
*TIMING

Nu har turen kommit till en av de känsligaste delarna vid en skoförsäljning. Det är nu dina 10 poäng psykologi och dina långa krogrundor ställs på prov. Hur väl kan du läsa av dina medmänniskor. Hur skall du KNÄA för att få affären att gå i lås.

*KNÄA - momentet du sänker dig ned framför din kund för att ta er relation vidare. Det är nu det gäller, det är nu skorna ska ut genom dörren. Hur du knäar är essentiellt för att knyta ihop påsen och helt avgörande för om din kund kommer att komma tillbaks.

Man kan strikt se det som fyra (4) olika skolor. Med denna vida generalisering så klarar man sig långt. Vi har timmar med inspelad video med skolexempel men istället för att visa upptagningar från övervakningsutrustningen i butiken så väljer vi att illustrera det hela med bilder. Men ni kan föreställa er hur vi roar oss inne i personalutrymmet med att spana in hur vi alla tar oss an uppgiften att knäa rätt på olika sätt.


1: PUSHY

Här kan du se hur höger hand liksom hotar med att sätta in en smäll i ansiktet på kunden OM kunden inte är positiv. Det finns de som föredrar att försäljaren tar kommandot. Nedan finns samma fast bakifrån om ni föredrar det.
Det gäller dock att inte överdriva som ni kan se på bilden nedan.
Överdriven aggressivitet som oftast inte leder till en bra stämning. Låt bli denna variant.


2: PASSIONERAD
Här kan vi se Michael Jackson göra en i alla aspekter nästan helt perfekt passionerad version av knäandet. Den är delikat och måste användas med stil och känsla för om kunden är emottaglig. Den kan lätt missuppfattas och vi vet alla hur dåligt missuppfattningar är för kundrelationen.
Här en annan version av samma passionerade variant, dock utan mikrofon och något mer introvert då hörlurarna klart signalerar att den som knäar inte alls är intresserad av folk runt omkring. Inte alltid lyckat för skoförsäljning.
Här en HELT överdriven version av det passionerade knäandet. Skall helst undvikas.


3: KONTEMPLATIVDet viktigaste när man använder sig av denna spirituella knäversion är att inte ta FÖR LÅNG TID på sig. Lägg märke till händerna. Försök hålla dem rena när du knäar. Notera att den kontemplativa kan vara oerhört effektiv men återigen så är gränsen mellan total succé och totalt fiasko hårfin. Undvik helst chanting och upprepade bockningar.


4: RUDOLF NUREYEV

Nureyev är en klassiker. Det är versionen som säljer mest skor. Speciellt om du väljer en av Nureyevs knäpositioner från 70-talet. Här är en från Don Quijote. Pekfingret är grädden på moset, vilken flärd.
Tänk på att Julio Boccas Don Quijote, även om den är oerhört ekvilibristisk, inte fungerar lika bra; den säljer sämre med skor.

Här är en elegantare version av Nureyevs teknik. Oerhört effektiv och när den utförs av proffs en teknik som närmar sig 90% sales penetration.
Här är en variant av Nureyevs utförd av Michail Baryshnikov. Om ni klarar denna så är den ett fullgott alternativ men kom ihåg att ni bara har en chans att göra ett första intryck.


Här är den missförstådda varianten av Nureyevs version. Den säljer inte ofta men när den väl fungerar så fungerar den bra. Välj dock dina tillfällen noggrant då det de gånger det gått fel gått väldigt fel.

ENAD FRONT MOT KNÄSKYDD

Klicka & Gå med i kampen för en bättre skokultur!

BloggRegistret.se

7 kommentarer:

Anonym sa...

ahmen fy fan jag ramlar av stolen !! Det var det roligaste jag läst på länge. Tack för att ni började min dag så bra. //GF

Anonym sa...

Fin låt, är det ert band? Nån på visptrummor och nån på sån blåssynth? Och fortfarande ingen hyllning till mammor i rubberboots.

Anonym sa...

"Här är en elegantare version av Nureyevs teknik. Oerhört effektiv och när den utförs av proffs en teknik som närmar sig 90% sales penetration."

Enastående!

SKONILSSON GRUPPE sa...

GF: :)

Gremlins: Kul att du är tillbaks. :D
Jo, vi har en liten midiorkester här... vi roterar instrument då alla gillar vispen.
Sen ska mammorna få sitt. Vi älskar mammor.

Anonym sa...

hahahahahaha

Anonym sa...

Jag har verkligen fördomar. Aldrig kunde jag tro att skoförsäljare skulle vara kultiverade:)
Denna post var klart roligare att läsa än om schzlagerfest....

För övrigt en fråga: Musiken som spelas upp på sidan är väl inte den ni väljer att spela i butiken, eller?

SKONILSSON GRUPPE sa...

Señor Camagrande:
Nej, vi lever just nu i en "hej å hå, skoja på, mera smäll, kära karamell" bubbla i butiken.

Det ska bli ändring på.